Požar v Miklavških pekarnah, milijon evrov škode, štirje poškodovani

Požar v Miklavških pekarnah, milijon evrov škode, štirje poškodovani

V Miklavžu na Dravskem polju je v nedeljo okoli 18.30 je izbruhnil požar v podjetju Miklavške pekarne in podjetje povsem uničil. 

Začetni požar so poskušali pogasiti zaposleni, vendar jim ni uspelo. Dokončno so ga okoli 20.30 pogasili gasilci. Na kraju dogodka so bil gasilci GB Maribor, PGD Miklavž, PGD Dogoše, PGD Bohova, PGD Starše, PGD Hotinja vas in PGD Trniče. Zaradi požara so reševalci v bolnišnico prepeljali štiri osebe. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so dva zaposlena in poklicnega gasilca v Univerzitetni klinični center Maribor odpeljali zaradi vdihavanja dima, domačo prostovoljno gasilko pa zaradi tega, ker se ji je vdrl jašek in je padla vanj. V požaru je zgorela celotna proizvodna hala, pisarne in 300 do 400 kvadratnih metrov ostrešja. Ogenj je uničil tudi vso opremo in stroje za proizvodnjo pekovskih izdelkov, tako so danes njihove poslovalnice ostale zaprte, brez dela pa skoraj 50 zaposlenih. 

Kot sta za STA povedala lastnika družinske pekarne Andrej in Vladimir Lešnik je do požara najverjetneje prišlo zaradi vžiga pekovske peči. Po prvih ocenah lastnikov podjetja materialna škoda presega milijon evrov. Zaposleni bodo imeli za zdaj dovolj dela s pomočjo pri sanaciji prostorov, v tednu dni pa bodo sprejeli odločitve, kako naprej. Lešnik upa, da se bo podjetje čim prej postavilo na noge, čeprav bo težko začeti znova.

Prve ugotovitve res da kažejo na tehnično napako, vendar bo o vzroku za požar mogoče govoriti šele po zaključenem ogledu in verjetnih kasnejših analizah in preiskavah. 

 

Foto: fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X