728×90 – glava
728×90 – glava
SVETA ANA: Zaradi del dve popolni cestni zapori

SVETA ANA: Zaradi del dve popolni cestni zapori

Na območju občine Sveta Ana je tačas odprtih več cestnih gradbišč. Na dveh odsekih državne ceste sta vzpostavljeni tudi popolni zapori, zato so toliko bolj obremenjene obvozne občinske ceste.

Kot smo že poročali, je popolna zapora na državni cesti v dolini naselja Ščavnica, kjer poteka popolna rekonstrukcija 2 tisoč 350 metrov cestišča od Derganca do Nikla. Po pogodbi je zaključek del predviden februarja prihodnje leto. Vzporedno s to cesto želijo urediti še odsek občinske ceste Zgornja Ščavnica–Rožengrunt–Lokavec, napoveduje župan Silvo Slaček in omenja še eno gradbišče v središču občine. Tam ob obstoječi državni cesti, od vpadnice iz smeri Lenarta proti cerkvi, gradijo pločnik, v katerega bodo položili vse potrebne vode. Popolna zapora pa je vzpostavljena na še enem cestnem odseku – na relaciji Lenart–Trate, o tem župan Silvo Slaček:

Anovski župan dodaja, da se občina zaradi vse več turistov iz Češke, Slovaške, Poljske in ostalih dežel, ki se na poti do morja velikokrat ne znajdejo na tukajšnjih obvoznih poteh, povezala z upravljavcem državne ceste Lenart–Trate in predlagala namestitev dodatnih usmerjevalnih tabel.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X