728×90 – glava
Na Polenšaku že 55. praznik žetve z razstavo kruha in pogač

Na Polenšaku že 55. praznik žetve z razstavo kruha in pogač

TD Polenšak prihajajoči konec tedna pripravlja že 55. praznik žetve z razstavo kruha in pogač. Gre za tradicionalno prireditev, katere osrednja nit je kruh ter žetev na stari način.

Dogajanje popestrijo še z drugimi spremljajočimi dogodki, ne manjka pa tudi kulinaričnih dobrot. Po besedah predsednika TD Polenšak Franca Kukovca praznik žetve skozi leta dobiva nove vsebine, rdeča nit pa vseskozi poleg žetve ostaja tudi kruh:

POSNETEK: FRANC KUKOVEC

Praznik žetve bo potekal v soboto in v nedeljo (14. in 15. julija) – v soboto se bodo tako najprej ob 10. uri zbrali starodobniki, sledila bo panoramska vožnja. Vračajo se ob 16. uri, ko bo prikaz in mimohod starodobnih vozil in tehnike, pripravljajo tudi kulturni program in pa otvoritev 55. razstave kruha in pogač, možen bo ogled EKO muzeja. Sledila bo zabava z bogatim srečelovom, zabavnimi igrami in tekmovanji. Za glasbo bodo v soboto poskrbeli Ansambel TIK-TAK, Razgaljeni muzikanti, Ivana Kovać in Dražen Zečić, v nedeljo pa Ansambel Prisrčniki in Modrijani. Vseskozi bo tudi potekala peka in prodaja pristnih polenskih gibanic. V nedeljo bo že od 8. ure naprej mogoče poskusiti omenjene gibanice in si ogledati razstavo kruha in pogač ter EKO muzej; ob 13-ih se bo začela animacija za otroke, ob 15-ih pa osrednja prireditev žetve:

POSNETEK: FRANC KUKOVEC

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X