728×90 – glava
728×90 – glava
Razpis za 6. Cerkvenjaško vinsko kraljico

Razpis za 6. Cerkvenjaško vinsko kraljico

Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Cerkvenjak je kot nosilec projekta Cerkvenjaška vinska kraljica pod pokroviteljstvom Občine Cerkvenjak objavilo natečaj za 6. cerkvenjaško vinsko kraljico za obdobje 2018–2020, ki bo zastopala Občino Cerkvenjak ter promovirala vina in vinogradnike s tega območja.

Mandat Cerkvenjaške vinske kraljice traja 2 leti od podelitve naziva, kar opravijo na osrednji slovesnosti ob martinovanju, ki bo letos predvidoma v
soboto, 17. novembra. Na natečaj se lahko prijavijo samska dekleta s stalnim prebivališčem v cerkvenjaški občini, ne smejo biti starejša od 26 let in morajo biti pripravljena sodelovati na prireditvah, ki jih za namene promocije vinogradništva in vinarstva v domačini občini in širše izvajata Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Cerkvenjak ter Občina. Komisija bo pri kandidatkah poleg splošnega vtisa in znanja upoštevala tudi poznavanje vinogradništva in vinarstva na območju Slovenskih goric. Prijave lahko zainteresirana dekleta na prej omenjeno društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina pošljejo še do 30. septembra letos.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X