728×90 – glava
728×90 – glava
Srečanje zdomcev in izseljencev v Vitomarcih

Srečanje zdomcev in izseljencev v Vitomarcih

V sklopu čezmejnega projekta v sodelovanju z Madžarsko ESCAPE se bo ta konec tedna – od petka do nedelje – v Vitomarcih odvijalo 3-dnevno mednarodno srečanje zdomcev in izseljencev, ki so ga poimenovali ESCAPE v Müže.

V sklopu srečanja pripravljajo tržnico lokalnih ponudnikov, razstave društev in ogled muzejsko interaktivne učilnice, na katero so še posebej ponosni. Govori županja Darja Vudler:

POSNETEK: DARJA VUDLER

V Vitomarcih ta konec tedna pripravljajo še igre brez meja in prikaz starih običajev pri Hrgovi domačiji. Nedelja bo nekoliko bolj slovesna s sveto mašo, obiskom pokopališča ter povorko z oldtajmerji, folklorno skupino ter društvi in vaškimi odbori, ki bodo prikazali običaje. Zadnji dan srečanja bo tudi osrednja prireditev z nagovorom županje, vsak dan pa bodo zaključili z glasbeno prireditvijo. Županja je ob tem povedala, da se je na povabilo odzvalo veliko izseljenih nekdanjih občanov – tako tistih, ki so se izselili v druge občine v Sloveniji, kot tudi tistih, ki so odšli v tujino – in se že zelo veselijo srečanja z nekdanjimi sovaščani, prijatelji, sošolci, sosedi in znanci.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X