728×90 – glava
728×90 – glava
V nekdanjem hotelu Črni les čez leto dni že novi stanovalci

V nekdanjem hotelu Črni les čez leto dni že novi stanovalci

Ministrstvo za delo je na podlagi razpisa podelilo koncesije za 928 dodatnih mest v domovih za starejše v letih od 2018 do 2020, s čimer se bodo zmogljivosti v domovih povečale za pet odstotkov.

Na Štajerskem so koncesijo za opravljanje institucionalnega varstva starejših dobili Sončni dom Maribor za 60 mest v Mariboru, Gradbeno podjetje Drava za 150 mest v občini Hoče–Slivnica, CSO Ormož za 28 mest v Svetem Tomažu in Dom sv. Lenarta za 70 mest v Lenartu. Kot smo že poročali, gre za objekt, kjer je bil hotel Črni les v Zamarkovi. Nekdanji hotel Črni les v Lenartu sameva že 15 let, že čez eno leto pa bodo tam nastanjeni starostniki. Novi lastnik objekta je Žipo Lenart, kupil ga je od slabe banke in ga bo obnovil ter dal v najem lenarškemu Domu sv. Lenarta. Direktor Doma svetega Lenarta Zlatko Gričnik je povedal, da je investicija ocenjena na 3,3 milijona evrov, od tega samo za opremo 375 tisoč evrov, ostalo pa za adaptacijo in ureditev okolice. Gričnik še dodaja, da bo šlo za dom četrte generacije, nas pa je zanimalo, kaj točno to pomeni – kakšen bo torej način dela in nastanitve v novi enoti Doma sv. Lenarta:

POSNETEK: ZLATKO GRIČNIK

Obnovljen Črni les, ki naj bi se po novem imenoval Dom svete Agate, bo prinesel tudi nova delovna mesta. Po besedah direktorja med 35 in 40 novih zaposlitev, predvsem v oskrbi in negi, medtem ko bodo ostale podporne službe centralizirane na obstoječi lokaciji.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X