728×90 – glava
728×90 – glava
V občinah ob reki Dravi naj bi uredili 145 kilometrov označenih kolesarskih poti

V občinah ob reki Dravi naj bi uredili 145 kilometrov označenih kolesarskih poti

Kot smo poročali, smo se pred približno dvema letoma v Sloveniji lotili projekta Dravske kolesarske poti, ki povezuje občine ob reki Dravi in zajema približno 145 kilometrov označenih poti.

Te naj bi dokončno uredili v roku petih let, za kar bo Direkcija za infrastrukturo prispevala 15 milijonov evrov. V zadnjih mesecih so že označili traso dravske kolesarske poti in tudi že odprli nekatere odseke. Šlo je za odseke v občinah Hajdina, Starše in Miklavž na Dravskem polju med Mariborom in Ptujem, medtem ko so v Rušah in v Muti začeli z novogradnjo kolesarskih poti. Vodjo projekta Uroša Rozmana smo vprašali, koliko poti bo potrebno zgraditi na novo in koliko je že obstoječih kolesarskih stez?

POSNETEK: UROŠ ROZMAN

Vrednost ureditve celotne kolesarske poti je ocenjena na 15 milijonov evrov, v prihodnjem letu pa je načrtovana še postavitev novih informacijskih tabel in postavitev prvih novih počivališč za kolesarje z enotno celostno podobo. Te naj bi kolesarje podrobneje seznanile s posameznimi občinami in nudile informacije o posameznih etapah poti, tudi s prikazom poti iz ptičje perspektive.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X