728×90 – glava
728×90 – glava
Maribor kot Evropsko mesto športa spodbuja organizacijo še več športnih prireditev

Maribor kot Evropsko mesto športa spodbuja organizacijo še več športnih prireditev

Maribor je pridobil naziv Evropsko mesto športa 2018, in sicer na podlagi vlaganja v športno infrastrukturo, povečanja športnega turizma in aktivnega športnega dogajanja, ki ga skozi vsa leta izvajajo športna društva, zveze in posamezna podjetja.

V občini se zavedajo, da je organizacija športnih prireditev in dogodkov velik finančni zalogaj, ki marsikateremu izvajalcu predstavlja izziv pri organizaciji. Prav zato so si v projektu Evropsko mesto športa zastavili cilj, da del sredstev namenijo sofinanciranju dogodkov in prireditev, ki so se že oz. se bodo organizirale v MO Maribor v letošnjem letu. Občina bo prijaviteljem na razpis, ki izpolnjujejo pogoje, sofinancirala prireditve in dogodke v višini 500 evrov. Na voljo je sicer 25 tisoč evrov. Govori župan Andrej Fištravec:

POSNETEK: ANDREJ FIŠTRAVEC

V okviru projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 bodo med 10. in 21. septembrom tudi izvajali kampanjo za promocijo aktivnega preživljanja prostega časa. V urbanem središču mesta bodo na več točkah postavili športne poligone, ki bodo tako postali pripomočki za izvajanje različnih športnih vaj.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X