728×90 – glava
37. Stična mladih tudi letos privabila več kot 5000 mladih

37. Stična mladih tudi letos privabila več kot 5000 mladih

Tretja sobota v septembru je sinonim za mlado Cerkev – sinonim za veselje, izkušnjo skupnosti, praznovanje vere in krepitev prostovoljstva mladih.

Stična mladih že 37 let zbira mlade iz cele Slovenije in zamejstva, da skupaj praznujejo mladost, vero in se krepijo v pričevanju. Minulo nedeljo se je srečanja udeležilo več kot 5 tisoč mladih katoličanov iz cele Slovenije. Program je bil oblikovan na podlagi poslanice in teme, ki jo je za triletni program svetovnih dni mladih pripravil papež Frančišek. Letos izhaja iz nagovora angela Gabrijela Mariji: »Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu.« (Lk 1,30). Poslanico so pripravili mladi za mlade in z njo želijo spodbuditi vse mlade, naj se ne bojijo. »Ne boj se!« je bilo tudi geslo letošnjega srečanja Stične mladih. Več pa Helena Nagode, koordinatorka Stične mladih:

POSNETEK: HELENA NAGODE

Ekipa ustvarjalcev Stične mladih je za udeležence pripravila pester program z bogatim naborom 21ih delavnic, na samostanskem travniku je potekal tudi nogometni turnir, tržnica organizacij. Sveto mašo je ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franci Šuštar, po maši so mladi praznovali in se veselili ob zaključnem koncertu novega Stična benda.

Foto: Radio Slovenske gorice

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X