728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Lenarški Zdravstveni dom na široko odprl vrata

FOTO: Lenarški Zdravstveni dom na široko odprl vrata

V Zdravstvenem domu Lenart, ki velja za osrednjo zdravstveno ustanovo v Slovenskih goricah, so danes pripravili dan odprtih vrat.

Obiskovalcem so predstavili preventivne programe, ki jih izvajajo v Centru za krepitev zdravja, pokazali so jim ambulante družinske medicine, zobne ambulante in kabinete ter reševalno vozilo. Opravljali so tudi meritve krvnega tlaka in sladkorja, izvedli 6 minutni test hoje, pred zdravstvenim domom pa je potekala promocija programa Svit z napihljivim modelom debelega črevesja. Zdravstveni dom so danes obiskali tudi najmlajši iz lenarškega vrtca, ki so z zanimanjem prisluhnili medicinskim sestram, zdravnikom in ostalim zaposlenim. Mi smo se pogovarjali z direktorjem zdravstvenega doma doktorjem Jožefom Krambergerjem, ki je poleg kurativne dejavnosti v ambulantah izpostavil zlasti preventivo in z njo povezan Center za krepitev zdravja, ki je v Lenartu zaživel letos:

POSNETEK: JOŽEF KRAMBERGER

Med preventivne dejavnosti sodi tudi program Sopa, ki opozarja pred tveganim pitjem alkohola. Na vprašanje, zakaj na objektu zdravstvenega doma še ne poteka nadgradnja veznega trakta, s čimer bodo pridobiti dodatne prostore za preventivne dejavnosti, je Kramberger odgovoril, da je prvi razpis za izbiro izvajalcev del padel. Interes so sicer pokazali štirje izvajalci, a so bile njihove ponudbe previsoke, tako da so včeraj objavili nov razpis. Če bo tokrat le izbran izvajalec, bi lahko – po najbolj optimističnih napovedih – zunanji okvir nadzidave stal do božiča. Sicer pa smo se danes v okviru dneva odprtih vrat pogovarjali tudi z medicinsko sestro Jasmino Lah Vreča, ki je opravljala preventivne meritve krvnega tlaka in sladkorja:

POSNETEK: JASMINA LAH VREČA

Foto: Radio Slovenske gorice

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X