V Lenartu danes velika gasilska vaja

V Lenartu danes velika gasilska vaja

V Lenartu so se danes okoli 12.30 oglasile gasilske sirene, ki so napovedale veliko gasilsko vajo ob mesecu požarne varnosti – oktobru.

Vaja je bila napovedana, zagorelo je v podjetju Saubermacher, v intervenciji pa je sodelovalo okoli 60 operativnih gasilcev in gasilk iz vseh desetih prostovoljnih gasilskih društev in enote Lokavec, vključenih v Gasilsko zvezo Lenart. Poveljnik gasilske zveze Leopold Omerzu je pojasnil, da v podjetju Saubermacher zaradi velikih količin odpadkov, tudi nevarnih, številnih vozil in delavnic tudi sicer obstaja veliko možnosti za pojav požara, zato so letos izbrali prav to lokacijo. Sicer pa je bila vaja – kot je Omerzu napovedal že pred njenim začetkom – sestavljena iz treh različnih sektorjev:

POSNETEK: LEOPOLD OMERZU

Povejmo še, da v teh dneh gasilske vaje potekajo tudi po posameznih gasilskih društvih. Tako je bila preteklo nedeljo v Voličini vaja, v kateri so sodelovala prostovoljna gasilska društva iz Lenarta, Selc in Voličine, podobna vaja je za vsa tri trojiška gasilska društva v nedeljo potekala tudi v Oseku.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X