728×90 – glava
728×90 – glava
Člani Jurovskega okteta ob jubileju nagrajeni z Gallusovimi značkami in priznanji

Člani Jurovskega okteta ob jubileju nagrajeni z Gallusovimi značkami in priznanji

Preteklo nedeljo (14. oktobra) je bilo v Jurovskem Dolu še posebej slovesno. Ljubitelji lepe slovenske pesmi so se družili na prireditvi, s katero so zaznamovali 15 uspešnih let delovanja moške vokalne skupine, ki si je po farnem zavetniku nadela ime Jurovski oktet.

V teh dneh so dočakali izid svoje tretje zgoščenke „Pri farni cerkvici“. Posebno težo so lepemu jubileju dali pevski gostje, članom Jurovskega okteta se je na odru namreč pridružil Slovenski oktet. Navdušili so z brezčasno lepoto slovenske pesmi. Ob tej priložnosti so člani prejeli tudi posebna priznanja.

Člani Jurovskega okteta so za aktivno udejstvovanje v ljubiteljski glasbeni dejavnosti prejeli Gallusove značke in priznanja, in sicer Gregor Gorjup bronasto Gallusovo značko za več kot 5-letno udejstvovanje, zlato Gallusovo značko za več kot 15-letno udejstvovanje so prejeli Andrej Gorjup, Ivan Ornik, Bogomir Živko in Roman Črnčec. Umetniški vodja Jurovskega okteta Franci Divjak je prejel častno Gallusovo značko za nad 45 let aktivnega udejstvovanja, jubilejno priznanje območne izpostave JSKD za več kot 35 let aktivnega udejstvovanja na ljubiteljskem glasbenem področju pa je prejel Franc Črnčec. Priznanje sveta območne izpostave za več kot 50 let aktivnega udejstvovanja je prejel Vojko Bračko. Češnjo na smetano slavnostnega popoldneva sta dodala oba nastopajoča okteta, saj je v skupnem sozvočju Slovenskega in Jurovskega okteta zadonela pesem Oj Triglav moj dom. Ob srečanju z izjemnimi glasbeniki so se tkala nova prijateljstva in kovali načrti za nova srečanja.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X