728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: KULINARIČNA FEŠTA V VOJVODINI

FOTO: KULINARIČNA FEŠTA V VOJVODINI

Vojvodina je žitnica Srbije. Ta velika rodovitna pokrajina s svojimi sadovnjaki, vinogradi in prostranimi polji predstavlja sinonim za obilje. Slednje v povezavi z številnimi narodi in narodnostmi, ki tu živijo, pa nas je odpeljalo v svet kulinaričnih užitkov, ki temeljijo na njihovi kulinarični tradiciji.

Glede na napisano, ni naključje, da smo mi naše jesensko potepanje po Vojvodini poimenovali „kulinarična fešta“. Ob vseh gastronomskih užitkih smo si ogledali Subotico, Zrenjanin in Novi Sad, ki je tudi upravno središče pokrajine.

Bili smo priča tradicionalnim kolinam in žganjekuhi – na enem od salašev v vasici Belo Blato so nam pripravili tradicionalno kosilo s svinskim paprikašem, klobasami in ocvirki, nazdravili pa smo seveda z rakijo. V Etno hiši smo spoznali težko življenje po vojvodinskih vaseh, vseskozi pa uživali ob njihovi tradicionalni glasbi, na našo željo pa so zaigrali tudi kakšno slovensko. Prav poseben vtis je na nas naredila vinska klet Zvonka Bogdana in spanje v nekdanjem lovskem dvorcu, danes hotelu Kaštel Ečka.

V nadaljevanju pa nekaj utrinkov, ki jih je ujel fotografski objektiv.

 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X