728×90 – glava
728×90 – glava
Slavnostni govornik včerajšnje slovesnosti Socialno varstvenega zavoda Hrastovec predsednik države Borut Pahor

Slavnostni govornik včerajšnje slovesnosti Socialno varstvenega zavoda Hrastovec predsednik države Borut Pahor

V ponedeljek je minilo 70-let od ustanovitve Socialno varstvenega zavoda Hrastovec. Osrednja slovesnost ob jubileju z naslovom “Različnost nas bogati” je včeraj dopoldne potekala v Viteški dvorani gradu Hrastovec.

Zbrane so pozdravili direktorica zavoda mag. Andreja Raduha, ki je poudarila, da si v zavodu prizadevajo stanovalcem ustvarjati prijetno, toplo in domače okolje, hkrati pa jih spodbujati, da po svojih zmožnostih izkoristijo življenjske priložnosti. Predsednik sveta Socialno varstvenega zavoda Hrastovec Mihael Cigler, se je v nagovoru zahvalil predsedniku Pahorju za dolgoletno podporo, saj je bil prav on pobudnik sprememb zakonodaje na področju duševnega zdravja. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je spomnil vtisov s svojega prvega obiska v Hrastovcu, leta 1974. Takrat je prišel z mamo obiskat teto, ki je bila v varstvu v zavodu, kjer so jo kljub slabim bivalnim pogojem sprejeli pridni in dobri ljudje z velikim srcem, kar ju je z mamo pomirjalo. V nadaljevanju nagovora je predsednik Pahor poudaril napredek znanosti in stroke, ki je v družbi spreminjal odnos do oseb z motnjami v duševnem razvoju:

POSNETEK: BORUT PAHOR

Predsednik Borut Pahor je ob koncu prireditve skupaj z direktorico Socialno varstvenega zavoda Hrastovec mag. Andrejo Raduha in predstavnico stanovalcev Stanko Ačko na grajskem dvorišču posadil drevo upanja.

Foto: Kreativna PiKA

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X