728×90 – glava
728×90 – glava
O prejemnikih občinskih priznanj v Lenartu

O prejemnikih občinskih priznanj v Lenartu

Na osrednji proslavi ob občinskem prazniku v Lenartu so zaslužnim občanom, društvom in organizacijam podelili občinska priznanja.

Tudi letos so naprej nagradili zlate maturante in uspešne študente, nato pa je Ovtarjevo priznanje prejel Robert Šiško, naravovarstvenik po srcu in po dejanjih. Je ornitolog, ljubitelj in opazovalec ptic. V nadaljevanju pa so podelili še županova priznanja, plaketi občine Lenart in občinske grbe.

Županov priznanja so prejeli: Zdravstveni dom Lenart, ki je v zadnjih 20 letih naredil pomemben korak k prepoznavnosti in k cilju postati manjši diagnostični center v osrednjih Slovenskih goricah. Podjetnik Milan Oberlajt iz Voličine za poslovne uspehe in za delo v dobro skupnosti. Kaja Kmetič, ki je poklicno maturo opravila z vsemi možnimi točkami in je prejela naziv diamantna maturantka. Dani Sajtl, ki na Osnovni šoli Voličina opravlja delo računalničarja organizatorja informacijskih dejavnosti – v obrazložitvi so zapisali, da je učitelj in človek z veliko začetnico. Marina Zimič, učiteljica glasbene umetnosti na Osnovni šoli Lenart, ki je županovo priznanje prejela za izjemno kakovostno pedagoško delo.

Plaketi občine Lenart sta prejela: Društvo kmečkih žena Voličina – za ohranjanje in  promocijo tradicionalnih slovenskogoriških jedi in za kulinarični prispevek k prireditvam v občini Lenart, in časopis Ovtarjeve novice – za kvalitetno delo tiskanega lokalnega medija osrednjih Slovenskih goric.

In še prejemniki bronastega lenarškega grba: Jožef Sever z Dolgih Njiv, član Krajevne organizacije Rdečega križa Voličina, ki je kri daroval že 151-ič, Lana Žabčič iz Lenarta, članica tukajšnjega Twirling, plesnega in mažoretnega kluba, ki je v twirlingu in mažoretni dejavnosti dosegla izjemne mednarodne uspehe in zeliščarska sekcija, ki deluje pri Kulturnem društvu Rojs Srečko Niko Voličina. Priznanje so prejeli za urejanje vrtov sv. Ruperta, za vzgojo mladih zeliščarjev, za organizacijo prireditev in prostovoljno delo v dobro kraja in ljudi.

Imamo tudi dva prejemnika srebrnega lenarškega grba; magistra Josipa Lukača iz Lenarta, ki je prejel priznanje za izjemen prispevek na področju socialnega varstva in za razvoj socialno varstvene dejavnosti, in Marko Šebart iz Lormanja za častno  opravljanje Ovtarske funkcije, promocijo  tradicije, naravne in kulturne dediščine, Slovenskih goric ter za širjenje  pozitivnih  vrednot in za dolgoletno prostovoljno delo.

In še najvišje priznanje – zlati lenarški grb. Tega je prejelo Lutkovno gledališče Pika iz Lenarta, in to za 40 let uspešnega delovanja,  ustvarjalne dosežke na področju ljubiteljske kulture in za izjemen prispevek k razvoju lutkarstva.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X