728×90 – glava
728×90 – glava
V tednu pred Martinovo nedeljo poostreno nad alkohol in droge za volanom

V tednu pred Martinovo nedeljo poostreno nad alkohol in droge za volanom

Po državi je v ponedeljek stekla akcija Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu, ki bo v tednu pred Martinovo nedeljo opozarjala na nesprejemljivost vožnje pod vplivom teh snovi.

Policisti in mestni redarji so vse do 11. novembra poostrili nadzor. Pijani udeleženci v prometu so letos do konca septembra povzročili skoraj 1100 nesreč. Alkohol že s prvim popitim kozarcem vpliva na mišljenje in zaznavanje, opozarja Agencija za varnost prometa. Vozniki naj se vnaprej dogovorijo, kako bodo prišli domov z zabave, če so pili ali uporabili prepovedane psihoaktivne snovi, so pozvali. Zaradi pijanih povzročiteljev je letos umrlo 14 ljudi, med katerimi je bilo kar 12 hkrati tudi povzročiteljev. Alkohol je žal prisoten tudi na cestah v osrednjih Slovenskih goricah, opozarja pomočnik komandirja na lenarški policijski postaji Beno Matjašič:

POSNETEK: BENO MATJAŠIČ

Danes se sicer pričenja akcija Slovenija piha 0,0, v kateri bodo lahko vozniki na posebnih 0,0 kontrolah po Sloveniji preverili stopnjo alkohola v krvi. Vzorni 0,0 šoferji bodo prejeli brezplačno vstopnico za koncert Policijskega orkestra z Vladom Kreslinom. Akcija bo potekala do 9. novembra, so sporočili z ministrstva za zdravje.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X