728×90 – glava
728×90 – glava
Eksplozija v Mariboru

Eksplozija v Mariboru

Včeraj 7. novembra ob 15.24 uri je bil OKC PU Maribor obveščen, da je prišlo do eksplozije v stanovanjskem bloku na naslovu Bratov Greifov 18 v Mariboru.

Takoj po prejemu obvestila so na kraj napotili več policistov in kriminalistov, ki so skupaj z ostalimi službami nudili pomoč stanovalcem, ogroženim osebam in izvedli ukrepe potrebne za varnost ljudi ter premoženja. Po evakuaciji, ki so jo opravili gasilci, so opravili zavarovanje širše okolice kraja dejanja, saj so sledovi oziroma posledice v širši okolici, na objektih, vozilih in drugem premoženju, ki je bilo v okolici kraja eksplozije. O dejanju so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, ki sta prišli na kraj eksplozije in se udeležile ogleda. Po do sedaj zbranih podatkih je ena oseba huje telesno poškodovana in tri osebe lažje. Na kraju nesreče se trenutno opravlja ogled. V tem primeru je potrebno zaradi posledic eksplozije preiskati oziroma si ogledati večje območje,
poškodovano premoženje ter druge sledove, ki bodo pojasnili vzrok. Glede na to, da vsa stanovanja niso poškodovana, smo delo organizirali tako, da se bodo za vse stanovalce preverile možnosti ponovne nastanitve v svoje stanovanje, za tiste, ki pa te možnosti ni, pa bomo iskali ustrezne rešitve, da bodo ustrezno nastanjeni. Ker ogled, zbiranje obvestil in preiskava primera še potekajo, vzroka nastanka eksplozije in višine škode še ne moremo pojasniti. Vse pozivamo, da na kraju dosledno upoštevajo navodila policije in drugih služb, ki sodelujejo pri obravnavi primera.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X