728×90 – glava
728×90 – glava
Predstavniki vlade in Policistov bliže dogovoru

Predstavniki vlade in Policistov bliže dogovoru

Predstavniki vlade in policistov ocenjujejo, da je bil v sredo na pogajanjih o stavkovnih zahtevah narejen napredek. Sindikalist Radivoj Uroševič je dejal, da je bilo slišati veliko informacij, ki vnašajo nek optimizem, da bodo letos ta pogajanja uspešno privedli h koncu.

Če ne bo prišlo do približevanj, pa bodo stavko, ki jo nadaljujejo od 1. oktobra, zaostrili, je napovedal. Vodja vladnih pogajalcev Peter Pogačar je potrdil, da bodo pripravili pisni predlog za rešitev stavkovnih zahtev, ponovno se bodo sešli prihodnji teden. Kot je pojasnil, morajo tudi ovrednotiti vpliv predlogov posameznih skupin na druge, ocenil pa je, da lahko prihodnji teden naredijo pomemben korak naprej. Mi smo se z Radivojem Uroševićem pogovarjali že pred zamrznitvijo stavke, takrat je pojasnil, kakšne so dejansko njihove zahteve:

POSNETEK: RADIVOJ UROŠEVIČ

Vlada se sicer te dni sestaja tudi z drugimi sindikalnimi skupinami, ki so prav tako postavile stavkovne zahteve. V šolskem sindikatu Sviz so za začetek decembra napovedano stavko iz tridnevne spremenili v dvodnevno. Če se z vlado ne bodo dogovorili, bodo stavkali 5. in 6. decembra, ne bo pa stavke 4. decembra. Kot so pojasnili, so namreč prisluhnil opozorilom staršev, ki so izražali nezadovoljstvo in skrb ob napovedani večdnevni stavki. Na oba napovedana dneva stavke bodo organizirali tudi protestni shod pred sedežem vlade.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X