728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: S slovenskim zajtrkom so danes postregli tudi v vrtcu Lenart

FOTO: S slovenskim zajtrkom so danes postregli tudi v vrtcu Lenart

Danes zaznamujemo dan slovenske hrane, ki je med drugim namenjen ozaveščanju o pomenu lokalne hrane in ohranjanja podeželja ter varovanju okolja in naravnih virov.

Dan slovenske hrane spremlja tradicionalni slovenski zajtrk – v vrtcih in šolah je tako danes več kot 260 tisoč otrok dan začelo s kruhom z maslom in medom, jabolkom in mlekom. Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku se vsako leto pridružijo tudi otroci lenarškega vrtca, tamkjašnje vzgojiteljice pa otroke na ta dan pripravljajo že prej, veliko se pogovarjajo o slovenskem medu, čebelah, spoznavajo delo čebelarja in še kaj. Govori vzgojiteljica Vesna Sernec:

POSNETEK: VESNA SERNEC

Namen tradicionalnega zajtrka je med drugim ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad. Redno zajtrkovanje je namreč del zdrave prehrane in je pomemben dejavnik zdravega življenjskega sloga. Prehrana je za otroke seveda še kako pomembna, potrebujejo redne in zdrave obroke za razvoj v obdobju rasti. Za pripravo hrane v lenarškem vrtcu v kuhinji skrbijo 4 zaposleni, vodja kuhinje je Matjaž Kirbiš, povprašali smo ga, koliko si lahko – glede na to, da so javni zavod – privoščijo, da naročajo lokalno pridelano hrano:

POSNETEK: MATJAŽ KIRBIŠ

V ospredju letošnjega dneva slovenske hrane so sicer tla, ki so pomembna za pridelavo varne in kakovostne hrane.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X