728×90 – glava
728×90 – glava
V Upravni enoti Lenart dve občini z novima županoma

V Upravni enoti Lenart dve občini z novima županoma

Osrednjim Slovenskim goricam so nedeljske lokalne volitve prinesle nekaj presenečenj. Na območju Upravne enote Lenart sta dve občini dobili novega župana, ostale štiri ostajajo pri obstoječih.

V občinah Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Cerkvenjak sta kandidirala le aktualna župana Peter Škrlec in Marjan Žmavc, v Lenartu sta bila kandidata dva, na koncu je skoraj 80 odstotkov glasov prejel dosedanji župan magister Janez Kramberger, ki je danes v našem studiu povedal:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

Brez večjih presenečenj so lokalne volitve potekale na Sveti Ani, kjer z visoko, 90-odstotno podporo na županskem stolčku ostaja Silvo Slaček:

POSNETEK: SILVO SLAČEK

Za Benedikt se je že pred volitvami vedelo, da bo dobil novega župana, saj obstoječi Milan Gumzar ni več kandidiral. V županski tekmi so bili trije kandidati, na koncu je volivce z dobrimi 57 odstotki glasov najbolj prepričal magister Milan Repič:

POSNETEK: MILAN REPIČ

Do menjave na županskem mestu pa je prišlo v občini Sveta Trojica. Tamkajšnjega dolgoletnega župana Darka Frasa je v županski tekmi premagal David Klobasa, ki je zbral dobrih 56 odstotkov glasov:

POSNETEK: DAVID KLOBASA

Starega-novega župana pa imajo v občini Šentilj. Štefanu Žvabu je z 51 odstotki glasov uspelo zmagati v prvem krogu:

POSNETEK: ŠTEFAN ŽVAB

Na županskem stolčku se je obdržala tudi Darja Vudler, županja v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, ki je prepričala dobrih 61 odstotkov tistih, ki so se udeležili volitev:

POSNETEK: DARJA VUDLER

Še v občino Starše, ki jo bo tudi v naslednjih štirih letih vodil sedanji župan Bojan Kirbiš – zbral je dobrih 58 odstotkov glasov:

POSNETEK: BOJAN KIRBIŠ

Drugi krog lokalnih volitev pa se, po še vedno neuradnih podatkih, na našem koncu obeta v občini Pesnica, kjer se bosta za mesto župana potegovala Gregor Žmak in Venčeslav Senekovič. Drugi krog bo, kot kaže, tudi v Kungoti, in sicer med Tamaro Šnofl in dosedanjim županom Igorjem Stropnikom. V tej občini je na enem od volišč po poročanju Večera zmanjkalo 500 glasovnic za volitve članov občinskega sveta. Zato so za kratek čas zaprli volišče. Tudi v občini Lovrenc na Pohorju županska tekma še ni odločena, v drugem krogu sta Marko Rakovnik in aktualni župan Joško Manfreda. V Selnici ob Dravi je volivce z dobrimi 64 odstotki glasov prepričala doktorica Vlasta Krmelj, v Rušah pa se bosta 2. decembra v drugem krogu pomerila Urška Repolusk in Tomi Prosnik. V prvem krogu je novega župana Franca Pukšiča dobil Destrnik, v Trnovski vasi pa je bil edini kandidat dosedanji župan Alojz Benko. Drugi krog bo tudi v Apačah, in sicer med doktorjem Andrejem Steyerjem in Zvonkom Bevkom, prav tako v Gornji Radgoni, kjer se bosta drugega decembra ponovno pomerila Stanislav Rojko in Dušan Zagorc. V Dupleku ostaja župan Mitja Horvat, v občini Hoče – Slivnica pa Marko Soršak.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X