728×90 – glava
728×90 – glava
V mariborski in ptujski porodnišnici v novo leto prvi zajokali deklici

V mariborski in ptujski porodnišnici v novo leto prvi zajokali deklici

Prva v letu 2019 se je le tri minute čez polnoč rodila deklica v celjski porodnišnici, le štiri minute za njo je prav tako deklica privekala na svet v Kranju. Prvi deček se je 32 minut čez polnoč rodil v ljubljanski porodnišnici, kjer pa je še pred njim le 16 minut čez polnoč na svet prišla deklica.

Več o prvem novorojenčku v mariborski porodnišnici in o lanski statistiki rojstev pa Erika Marin, diplomirana medicinska sestra in babica ter specialistka informatike v UKC Maribor:

POSNETEK: ERIKA MARIN

V Kranju sta se v prvi uri leta rodili dve deklici, v Brežicah deklica, v Slovenj Gradcu pa deček in deklica. V Novem mestu se je rodil deček, prav tako v postojnski porodnišnici, tega je obiskal tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je povedal, da je to običaj na prvi dan v letu, ki ga z veseljem opravi, saj se je rodilo novo življenje. V ptujski porodnišnici so se prvega novorojenčka razveselili proti večeru na prvi dan novega leta, tamkajšnja babica Petra Robič pa je za nas povzela statistiko rojstev v ptujski porodnišnici za leto 2018:

POSNETEK: PETRA ROBIČ

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X