728×90 – glava
728×90 – glava
V UKC Maribor zaradi gripe omejili obiske

V UKC Maribor zaradi gripe omejili obiske

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so zaradi pojava gripe in drugih virusnih obolenj dihal že v ponedeljek na kliniki za pediatrijo in oddelku za nevrološke bolezni omejili obiske na eno zdravo odraslo osebo.

V torek pa so omejitev razširili še na vse oddelke klinike za interno medicino. Omejitev velja do preklica. V porodnišnici medtem priporočajo obiske le možu oziroma partnerju in sorojencem, ki nimajo znakov virusnih obolenj in gripe, pa še to izključno v času obiskov. Ti so od ponedeljka do petka od 10.30 do 11.30 in od 16. do 17. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14. do 15. ure. Zoran Simonovič iz mariborske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje pravi, da gripa sicer poteka kot običajno virusno obolenje, vendar se lahko bolezensko stanje zaplete predvsem pri rizičnih skupinah:

POSNETEK: ZORAN SIMONOVIČ

Običajno je porast obolelih za gripo in druga raspiratorne bolezni prav v januarju in februarju, tako lahko v prihodnjih tednih pričakujemo še več obolelih. Gripi se lahko izognemo z upoštevanjem preprostih pravil: umivajmo si roke, kihajmo v rokav ali robček za enkratno uporabo, izogibajmo se stiku z obolelimi, če pa zbolimo, ostanimo doma. Proti gripi se lahko še vedno tudi cepite, o podrobnostih pa izveste pri izbranih zdravnikih.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X