728×90 – glava
728×90 – glava
Ponovimo CPP: Vožnja skozi krožišča

Ponovimo CPP: Vožnja skozi krožišča

Odkar je v središču Lenarta nova prometna ureditev s krožišči in ožjimi voznimi pasovi, se je promet upočasnil, manj je tudi tovornih vozil, po drugi strani pa smo zabeležili kar nekaj prometnih nesreč.

Do večine teh je prišlo v krožiščih, kjer vozniki niso upoštevali pravila, da prednostna cesta poteka v krogu. O pravilni vožnji skozi krožišča smo se pogovarjali z Zdenko Kos Duževič iz Šolskega centra Pek:

POSNETEK: ZDENKA KOS DUŽEVIČ

Iz Agencije za varnost prometa pa so sporočili, da statistika kaže, da je prometna varnost v državi že drugo leto zapored dobra. Po podatkih agencije je v letu 2018 umrlo 92 udeležencev cestnega prometa, kar je 11 odstotkov manj kot leto prej, opozarjajo pa, da večina od teh ni uporabljala varnostnega pasu. Direktor policije Igor Velov je ob tem povedal, da bi lahko o uspehu govorili šele takrat, ko ne bi imeli žrtev prometnih nesreč. Policisti opozarjajo, da se moramo vožnje v cestnem prometu lotevati odgovorno, posebno opozorilo velja za uporabo mobilnega telefona med vožnjo in za vožnjo pod vplivom alkohola. Vinjeni vozniki so lani povzročili 600 nesreč. Sicer pa je statistika varnosti v prometu pri nas menda iz leta v leto boljša:

POSNETEK: AVP

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X