728×90 – glava
728×90 – glava
Srečanje poustvarjalcev glasbenega izročila

Srečanje poustvarjalcev glasbenega izročila

Naloga javnega sklada za kulturne dejavnosti RS je, da organizira kulturne prireditve, izobraževanja, izdaja revije in druge publikacije ter strokovno in organizacijsko pomaga kulturnim društvom in njihovim zvezam v Sloveniji in zamejstvu.

Začetek leta je za Sklad predvsem sezona revij in srečanj, v lenarški območni izpostavi tako začnejo že ta teden: v petek (18. januarja) bo v Benediktu revija poustvarjalcev glasbenega izročila Slovenije, prireditev so poimenovali Napev – odsev, gre pa za srečanje skupin pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. Govori Breda Slavinec

POSNETEK: BREDA SLAVINEC

V februarju bo potekalo Linhartovo srečanje odraslih gledaliških skupin, v marcu srečanje lutkovnih skupin Lutkarije, srečanje otroških gledaliških skupin Otroški oder ter srečanje otroških folklornih skupin Diči diči diča. V aprilu bo revija otroških pevskih zborov Čričkov gaj, srečanje odraslih folklornih skupin Si za ples? Sem za ples! ter revija mladinskih pevskih zborov Slavčkov gaj. V maju pa potem še revija pevskih zborov nin malih vokalnih skupin Orfejeva pesem. Poleg tega se bodo v Lenartu in Sveti trojici letos odvila tudi nekatera regijska srečanja, in sicer srečanje twirling in mažoretnih skupin, odraslih gledaliških skupin ter otroških folklornih skupin.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X