728×90 – glava
728×90 – glava
Nekdanji hotel Črni les kmalu Dom sv. Agate

Nekdanji hotel Črni les kmalu Dom sv. Agate

V teh dneh na objektu nekdanjega hotela Črni les v Zamarkovi pri Lenartu že izvajajo pripravljalna dela za celovito rekonstrukcijo prostorov, ki bodo v prihodnje namenjeni oskrbi starejših.

Kot je znano, je pred dobrima dvema letoma objekt od slabe banke kupilo podjetje Žipo, ki sicer deluje na področju poljedelstva, živinoreje in predelave lesne biomase. Predstavnik podjetja Mitja Krajnc je pojasnil, da je Črni les zgradil Agrokombinat Lenart, torej predhodnik Žipa, in prav zato so se tudi odločili za nakup. Kasnejši lastnik je nato objekt prodal zakoncema Lajh, ki sta v njem uredila dom za starejše. Zaradi domnevnih nepravilnosti so leta 2003 dom zaprli, nato je dolga leta sameval, vmes ga je celo država za kratek čas uporabila za nastanitev migrantov. Novi lastnik objekta se je sicer povezal z Domom sv. Lenarta, ki je za to lokacijo že pridobil koncesijo za opravljanje dejavnosti institucionalnega varstva starejših. Koncesija v Zamarkovi, po novem bo to Dom sv. Agate, je pridobljena za 70 mest, stanovalci bodo bivali v eno- in dvoposteljnih sobah, precej prostora bodo namenili starejšim z demenco. Investitor obnove je torej podjetje Žipo, Dom sv. Lenarta pa bo dolgoročni najemnik objekta. O delih, ki jih bo potrebno opraviti v nekdanjem hotelu, pa Mitja Krajnc:

POSNETEK: MITJA KRAJNC

Poleg notranjosti bodo uredili tudi ožjo okolico objekta s pripadajočim ribnikom, razmišljajo pa tudi o dnevnem varstvu starejših.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X