728×90 – glava
728×90 – glava
V Knjižnici Lenart ob prihajajočem kulturnem prazniku številni dogodki in srečanja

V Knjižnici Lenart ob prihajajočem kulturnem prazniku številni dogodki in srečanja

V teh dneh se v Knjižnici Lenart vrstijo dogodki in srečanja, ki bodo vrhunec dosegli prihodnji teden, v času slovenskega kulturnega praznika.

Že pretekli teden so v večnamenski dvorani knjižnice pripravili predstavitev literature Toneta Štefaneca, včeraj popoldne pa je prav tako v večnamenski dvorani potekalo srečanje pod naslovom Zgodbe nas učijo. Gre za klepet o zgodbah, ki povezujejo knjižnico, njene dejavnosti, projekte in ljudi, zgodovino in prihodnost. Tokrat so k sodelovanju povabili vse nekdanje dijake in študente, danes že izučene bibliotekarje, pravnike, ekonomiste, profesorje, vzgojitelje, doktorje, ki so skupaj z delavci knjižnice gradili Poličevo sobo, COBISS, katalogizacijo, prireditve, igrice, pravljične ure, delavnice, urejali prostore in še kaj. V knjižnici pa bo zanimivo tudi v četrtek, 31. januarja, ko ob 18. uri pripravljajo predstavitev poezije študentke prevodoslovja in slavistike Agnes Kojc. O tem in še o sredinih popoldanskih pravljičnih uricah Marija Šauperl s Knjižnice Lenart:

POSNETEK: MARIJA ŠAUPERL

Povejmo, da bodo slovenski kulturni praznik v lenarški knjižnici zaznamovali prihodnji torek, 5. februarja, ko se bo Sara Špelec, pesnica in prevajalka, pogovarjala s pisateljico in ilustratorko Bredo Smolnikar ter z Lauro Ličer, slikarsko in ilustratorko.

Foto: Radio Slovenske gorice

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X