728×90 – glava
728×90 – glava
V Knjižnici Lenart ta teden predstavljajo avtorobote

V Knjižnici Lenart ta teden predstavljajo avtorobote

V Knjižnici Lenart je včeraj dopoldne potekala zanimiva počitniška delavnica, ki je bila namenjena avtorobotiki. Delavnico je vodil Feliks Jakopec, dolgoletni pedagoški delavec, ki je zdaj v pokoju in je že v preteklosti uspešno odkrival mlade talente s področja tehnike ter z njimi dosegel več odmevnih uspehov.

Zdaj je eden vodilnih na področju avtorobotike in to dejavnost zlasti preko krožka, ki ga vodi v Cerkvenjaku, prenaša na mlajše rodove. Udeleženci delavnice so spoznavali sestavne dele robota, spremljali vožnjo in dirkanje robotov, ogledali pa so si tudi video posnetke z regijskih in državnih tekmovanj. Delavnico, ki se je je udeležilo kar nekaj mladih navdušencev nad tovrstno, kot rečemo otroško robotiko, smo obiskali tudi mi in pred mikrofon povabili Feliksa Jakopca:

POSNETEK: FELIKS JAKOPEC

Tisti, ki ste včerajšnjo delavnico zamudili, imate še nekaj možnosti, da se seznanite z avtorobotiko. Robotki v knjižnici Lenart bodo tudi danes, v sredo med 10. in 12. ter med 14. in 16. uro, ter v petek med 10. in 12. uro.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X