728×90 – glava
728×90 – glava
Protestni shod Zveze društev Moja Mura

Protestni shod Zveze društev Moja Mura

Zveza društev Moja Mura, ki vodi kampanjo Rešimo Muro, je vladi dala čas do četrtka, da za vedno zaščiti Muro. Do takrat namreč zahtevajo, da vlada sprejme uredbo, ki bi Dravskim elektrarnam Maribor odvzela koncesijo za gradnjo osmih hidroelektrarn na Muri.

Če tega ministrski zbor ne bo storil, bodo v petek, na svetovni dan voda, v Ljubljani pripravili protestni shod. Kot so povedali gredo v petek 22. marca v Ljubljano jasno povedat, da je dovolj tridesetletnega šikaniranja prebivalcev ob Muri, zahtevat svoje pravice in ničesar na škodo drugih še dodaja Samo Tuš, predsednik Zveze društev Moja Mura, ki bo v petek organizirala tudi brezplačen avtobusni prevoz v Ljubljano:

POSNETEK: SAMO TUŠ

Ministrsvo za okolje in prostor na očitke, da vlada ignorira njihove zahteve in se izmika izpolnitvi zaveze iz Koalicijskega sporazuma, da reko Muro zaščiti in da na njej ne bodo gradili HE, odgovarja, da so še naprej odločeni zaščititi Muro in da v zvezi s tem ne zavlačuje nobenih postopkov. Tako je v medresorskem usklajevanju gradivo, s katerim predlagajo, da vlada sprejme sklep o ustavitvi priprave državnega prostorskega načrta za območje hidroelektrarne Hrastje-Mota na Muri. V medresorskem usklajevanju pa naj bi bila tudi razveljavitev uredbe o koncesiji.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X