728×90 – glava
728×90 – glava
Preventiva pomemben segment zdravstvenega sistema

Preventiva pomemben segment zdravstvenega sistema

Zdravstveni dom Lenart je v začetku leta 2018 uspešno pridobil projekt »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalni skupnosti«.

Izbran je bil kot eden izmed 25 Zdravstvenih domov v Sloveniji, kjer se danes izvajajo že številni programi usmerjeni v preventivo in promocijo zdravega načina življenja. Govori Klavdija Dvoršak, vodja Centra za krepitev zdravja oz. CKZ-ja, kot mu skrajšano rečemo:

POSNETEK: KLAVDIJA DVORŠAK

Projekt, ki se bo v tej obliki izvajal do konca leta 2020 na območju celotne Upravne enote Lenart, je zelo povezovalno naravnan, saj vključuje tudi občine, Center za socialno delo, Zavod za zaposlovanje, Območno enoto Zavoda za zdravstveno zavarovanje, Nacionalni inštitut za javno zdravje, tukajšnje vzgojno izobraževalne zavode, VDC Polž, Dom starejših občanov in druge, s čimer je razširjen v lokalno skupnost. Skupaj z Občino Lenart in soustanoviteljicami v okviru projekta teče tudi nadgradnja Zdravstvenega doma Lenart, kar bo zagotovo velika pridobitev za celotne Slovenske gorice.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X