728×90 – glava
728×90 – glava
Začenjajo se Jurjevi dnevi 2019

Začenjajo se Jurjevi dnevi 2019

V Občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah se prav danes začenjajo Jurjevi dnevi oziroma prireditve ob občinskem prazniku.

Kot so zapisali na spleti strani občine, je to čas, ko se bogastvo ljudskega izročila zrcali na vsakem koraku, ob vsaki prireditvi ali dogodku. Župan Peter Škrlec je ob tem povedal, da so vsi dogodki ob občinskem prazniku narejeni srčno, povezovalno, prijateljsko, prebujajo spomine in oživljajo izginjajočo dediščino. Vse te male dogodke osmisli šele zavedanje, da je lepota in najvišja vrednota življenja skrita ravno v takih, na videz nepomembnih trenutkih, a pomembnih drobcih življenja, je še dodal župan. Kateri dogodki pa se bodo odvili ta konec tedna?

POSNETEK: PETER ŠKRLEC

Jurjevi dnevi bodo potekali vse do 24. maja, v tem času pa se bodo zvrstile številne kulturne, zabavne, športne in še kakšne drugačne prireditve, ki bodo v kraj privabile številne obiskovalce od blizu in daleč. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku bo 26. aprila, takrat bodo tudi podelili občinska priznanja zaslužnim društvom in posameznikom.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X