728×90 – glava
728×90 – glava
Sejmi Lov, Ribolov in Naturo poudarili povezanost človeka z naravo

Sejmi Lov, Ribolov in Naturo poudarili povezanost človeka z naravo

Pretekli konec tedna je sejmišče v Gornji Radgoni ponudilo spomladanski sejemski trojček – sejme Lov, Ribolov in Naturo.

Sejme je odprl predsednik državnega zbora Dejan Židan, ki je povedal, da je v ospredju vseh treh sejmov narava in človekova povezanost z njo:

POSNETEK: DEJAN ŽIDAN


Sejma Lov in Ribolov sta ponudila 160 razstavljavcev iz 12-ih držav, od tega je bilo domačih razstavljavcev 113. Sejem Naturo je ponudil 135 razstavljavcev iz 4-ih držav. V treh dneh so sejmi sprejeli skupno 14 tisoč obiskovalcev. Govori predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec:

POSNETEK: JANEZ ERJAVEC

Ob tem naj še povemo, da so obiskovalci lahko na sejmih poskusili tudi ribje specialitete, se preizkusili v streljanju, si ogledali zanimive razstave psov, malih živali in ptic ujed. Obiskovalci so lahko dobrote poskusili tudi na tekmovanju v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe. 1. mesto si je med golaži zakuhala ekipa Lovske družine Brezovci, 2. mesto Stari lisjaki Lovske družine Gornja Radgona in 3. mesto Bilogorski vražički. 1. mesto med ribjimi čorbami pa si je prikuhala ekipa Začini Šafram, 2. mesto Združenje Invalid Brežice in 3. mesto Sajma i čelo. Podeljena so bila priznanja za najboljše divjačinske salame in najboljše slovenske ribiške produkte. V nedeljo (14. aprila) pa je potekalo 12. Državno prvenstvo in 5. Odprto mednarodno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja. Na njem se je v tej prestižni in tudi za obiskovalce atraktivni lovski disciplini pomerilo 16 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Srbije in Madžarske. Prva tri mesta so zasedli tekmovalci iz Slovenije in sicer Janez Podkrižnik kot prvi, Urban Košir kot drugi ter Blaž Šuler kot tretji.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X