728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Papir servis v Lenartu po požaru obiskal okoljski inšpektor in izrekel nekaj ukrepov

FOTO: Papir servis v Lenartu po požaru obiskal okoljski inšpektor in izrekel nekaj ukrepov

Okoljski inšpektor, ki je po nedeljskem požaru v enoti podjetja Salomon v Lenartu opravil inšpekcijski nadzor, je podjetju izdal ustno odločbo, po kateri bo moralo do izgradnje novega skladiščnega prostora počakati z obratovanjem dveh naprav za ravnanje z odpadki.

Obratuje lahko le naprava za predelavo oziroma sortiranje nenevarnih odpadkov. Prav tako je glede na odločbo inšpektorja zaustavljen prevzem odpadkov, in sicer dokler zavezanec ne odstrani odpadkov, ki so nastali po požaru, in dokler ne uredi nove nadstrešnice za skladiščenje posameznih frakcij po obdelavi odpadkov, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor. Naj spomnimo, v hali podjetja Salomon, ki ga v Lenartu poznamo kot Papir servis, v kateri so bili odpadki, je zagorelo v noči na nedeljo. Ogenj je zajel površino približno 600 kvadratnih metrov odpadnega materiala, papirja plastike in kovinskih delov. Požar so gasilci v nekaj urah pogasili, policija pa dogodek še preiskuje, tudi vzrok požara in škoda še nista znana. Kot je za medije povedal župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger, so na nevarnosti opozarjali že od vsega začetka delovanja družbe na tej lokaciji, a so bili “povsem spregledani in preslišani”.

Foto: Florjan Rajsp

Sorodni prispevki

1 komentar

  1. Nekdo

    Danes 19.4.2019 ob 18.15 spet gori v papir servisu. Mislim da inšpekcijske službe niso naredile nič. Ta obrat v industrijski coni v Lenartu bi morali zapreti. Najprej pa naj spremenijo ime. Ukvarjajo se z vsem drugim kot pa papirjem.

    Reply

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X