728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO/VIDEO: Protestniki pred lenarško sortirnico odpadkov od odgovornih zahtevali ukrepanje

FOTO/VIDEO: Protestniki pred lenarško sortirnico odpadkov od odgovornih zahtevali ukrepanje

Po dveh nedavnih požarih v sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je danes zjutraj Civilna iniciativa Narava Slovenskih goric pred vhodom v obrat organizirala shod proti nadaljnjemu obratovanju sortirnice.

Shoda se je udeležilo okoli 70 občanov in drugih, ki jim je mar za čisto okolje. Zbrani protestniki so tudi s transparenti zahtevali zaprtje oziroma preselitev obrata, ob tem pa poudarjali, da je predvsem država tista, ki naj takoj poskrbi za ustrezno zakonodajo in njeno izvajanje. Darko Lovrenčič iz omenjene civilne iniciative je povedal, da je dejavnost podjetja Salamon zelo moteča za okolico:

POSNETEK: DARKO LOVRENČIČ

Zahteve civilne iniciative je za našo radijsko postajo strnila Kristina Travnekar:

POSNETEK: KRISTINA TRAVNEKAR

Zbrane protestnike je podprl tudi župan občine Lenart Janez Kramberger, ki je na to temo za četrtek sklical izredno sejo občinskega sveta:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

Osnovno sporočilo današnjega protesta je, da morajo pristojni poskrbeti za zdravje ljudi in za varno okolje ter da je potrebno preveriti vsa dovoljenja za delo obrata, do takrat pa naj ga zaprejo. S tem se strinja tudi tukajšnji poslanec Franc Breznik, ki se je prav tako udeležil shoda:

POSNETEK: FRANC BREZNIK

Ob tem dodajmo, da naj bi si pogorišče v lenarški sortirnici odpadkov danes ogledala tudi okoljska inšpekcija. Ta je center za ravnanje z odpadki po prvem požaru že obiskala in takrat odredila, da morajo dve od treh naprav ustaviti.

ŽIVO: V Lenartu shod proti nadaljnjemu obratovanju sortirnice odpadkov

Objavil/a Radio Slovenske gorice dne Ponedeljek, 22. april 2019

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X