728×90 – glava
728×90 – glava
Vadba za nosečnice v Lenartu

Vadba za nosečnice v Lenartu

V Centru za krepitev zdravja v Lenartu trenutno poteka čez 10 različnih preventivnih programov, v katere se vključuje skorajda celotna populacija: moški in ženske, otroci in starejši, celotne družine ter tudi nosečnice. Za slednje imajo v centru 2 programa, in sicer Priprave na porod in starševstvo ter Varno vadbo za nosečnice.

Programu Porod in starševstvo bi lahko v pogovornem jeziku rekli kar šola za bodoče starše, obsega pa sedem srečanj, in sicer eno srečanje v zgodnji nosečnosti – od 12. tedna do okvirno 18. tedna, ko se nosečnice seznanijo s samo nosečnostjo, prehrano v tem času, zobozdravstveno preventivo nosečnice in dojenčka ter z vadbo v tem obdobju, ko je potrebno še posebej poskrbeti tudi za zdrav način življenja. Sledi še šest srečanj v kasnejšem obdobju, po 28. tednu nosečnosti, ta pa obsegajo porod, tudi z vidika porodničarja, duševno zdravje, prehrano dojenčka in doječe matere, več pa nosečnice izvedo tudi o dojenčku ter poporodnem obdobju in seveda dojenju. Majska srečanja se bodo začela 6. maja.

Hkrati pa poteka tudi Varna vadba za nosečnice, več o tem pa vodja lenarškega Centra za krepitev zdravja Klavdija Dvoršak:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X