728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: PRVOMAJSKI RIM 2019 – Radio Slovenske gorice

FOTO: PRVOMAJSKI RIM 2019 – Radio Slovenske gorice

Vse poti vodijo v Rim! 

Rim je glavno mesto Italije, glavno mesto dežele Lacij in pokrajine Rim. Je eno izmed največjih mest v Evropi s približno dvema milijonoma in pol prebivalcev. Rim je znan tudi kot večno mesto. Razprostira se na bregovih reke Tibere in na sedmih mestnih gričih.

V središču mesta je najmanjša neodvisna država na svetu Vatikan, dom papeža in sedež osrednje oblasti rimskokatoliške cerkve.

Rim ima status metropole in je osemnajsto najbolj obiskano mesto na svetu oziroma tretje najbolj obiskano mesto v Evropski uniji in najpriljubljenejša turistična zanimivost v Italiji. Njegovo zgodovinsko jedro je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Ob že omenjenem Vatikanu s trgom in baziliko Sv. Petra, smo si mi ogledali še Kolosej, Panteon, Rimski Forum, Španske stopnice, Trg Navona, Fontano di Trevi, cerkev Sv. Pavla izven obzidja in še in še. Na poti domov pa nas je očaral še Orvieto z zelo zanimivo cerkvijo. Rim ima vse – zgodovino, mite in legende, umetnost, kulturo, arhitekturo, modo, najboljše pice, kavo in sladoled.

To je bil izlet vreden vsake minute, vsakega koraka in žulja. Uživali smo!

Nekaj utrinkov našega potepanja najdete v spodnji galeriji slik.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X