728×90 – glava
728×90 – glava
Srečanje in posvet turističnih deležnikov občine Lenart

Srečanje in posvet turističnih deležnikov občine Lenart

Pretekli ponedeljek 13. maja je župan občine Lenart Janez Kramberger s sodelavci občinske uprave pripravil srečanje in posvet turističnih deležnikov občine Lenart.

Nanj je povabil predstavnike gostincev, dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, turističnih agencij, turističnih društev in člane Zelene ekipe. Zbrali so se v obnovljeni Štupičevi vili v Zavrhu, kjer jim je bil s strani občinske uprave predstavljen projekt Zelena shema slovenskega turizma. Občina Lenart je namreč od marca nosilka srebrnega znaka Slovenia Green, kateri ji bo slavnostno podeljen 22. maja na Zelenem dnevu Slovenskega turizma v Rogaški Slatini. V razpravi, ki je sledila, so bili podani predlogi in videnja posameznikov, katere bo občina koristno uporabila pri pripravi Strategije razvoja turizma občine Lenart. Župana Janeza Krambergerja smo vprašali, kaj je cilj pristopa k projektu Zelena shema slovenskega turizma oziroma pridobitve znaka Slovenia Green:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

Kot smo lahko slišali, je tudi turistična destinacija Sveta Ana izpolnila zahteve trajnostnega razvoja in delovanja, ki jih za destinacije opredeljuje Zelena shema slovenskega turizma in tako pridobila znak Slovenia Green Silver. Na občini ob tem pravijo, da pridobitev tega znaka prinaša prednosti predvsem na področju dviga prepoznavnosti in promocije Svete Ane prek nacionalnih in mednarodnih kanalov in je poklon vsem skupnim prizadevanjem in izzivom na turističnem področju.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X