728×90 – glava
728×90 – glava
Vseslovenski pohod vojnih veteranov letos v Benediktu

Vseslovenski pohod vojnih veteranov letos v Benediktu

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Lenart, ki na območju občin lenarške upravne enote združuje 230 članov in obuja spomin na slovensko osamosvojitveno vojno leta 1991, je v teh dneh zelo aktivno.

Kot je pojasnil predsednik združenja Andrej Kocbek, so pred dnevi sodelovali na proslavi ob Pekrskih dogodkih, na pohodu v Rušah, prav tako na veteranskih športnih igrah, konec tedna pa jih čaka največji letošnji dogodek. To je vseslovenski pohod Zveze vojnih veteranov Slovenije po osamosvojitveni poti generala Maistra, ki bo to soboto (1. junija) v Benediktu. Podrobneje o že 20. pohodu, ki bo potekal med 9. in 14. uro, pa Andrej Kocbek:

POSNETEK: ANDREJ KOCBEK

Na sobotnem pohodu pričakujejo okoli 250 pohodnikov iz vse Slovenije, vojne veterane pa bodo na poti spremljali tudi planinci, gasilci in zdravstvena služba. Veterani iz Slovenske Bistrice bodo s seboj pripeljali tudi poljsko kuhinjo in poskrbeli za pravi vojaški pasulj. Ob tem še dodajmo, da je lanski pohod potekal v Sveti Trojici, prihodnje leto pa je gostiteljica tega dogodka občina Sveta Ana.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X