728×90 – glava
728×90 – glava
Stari mejni prehod Šentilj bo končno zaživel

Stari mejni prehod Šentilj bo končno zaživel

RObčina Šentilj skupaj s projektnimi partnerji Zavodom za turizem Maribor – Pohorje, Občino Goričan iz Hrvaške in Turističko zajednico Međimurske županije odpira Regionalno turistično središče na starem mejnem prehodu Šentilj.

Projekt je bil prijavljen na razpis INTERREG Slovenija–Hrvaška 2014–2020. Med 112 prijavljenimi projekti jih je bilo odobrenih le 12, med njimi tudi projekt Prebujanje. Vrednost projekt znaša malo manj kot milijon evrov, od tega bo s strani Evrope pridobljenih 85 % nepovratnih sredstev.

Projekt Prebujanje ima za občino Šentilj in razvoj trajnostnega turizma že od vsega začetka velik pomen. Izvajanje aktivnosti skozi projekt je bilo razdeljeno na 4 obdobja, letos poleti pa se izteče zadnje. V soboto, 8. junija, bodo širši javnosti tudi predstavili rezultate projekta Prebujanje/Buđenje. Na celodnevnem festivalu – KUL FEST 2019 bo otvoritev Regionalnega turističnega središča – RTS na starem mejnem prehodu Šentilj, potekala bo predstavitev in voden sprehod po urejeni keltski poti Bold, pripravljajo delavnice in animacije za najmlajše na trgu Zgornja Velka, zvečer pa še koncert skupine Jeannette in kantavtorja Zorana Predina na letnem odru na Zgornji Velki.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X