728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Supetar… vse poti vodijo sem in od tu vspovsod!

FOTO: Supetar… vse poti vodijo sem in od tu vspovsod!

Supetar, ki presune s svojo preprostostjo in lepoto, si je izboril mesto med desetimi najbolj atraktivnimi destinacijami na Jadranu.

Supetar je manjše mesto, a hkrati tudi središče otoka Brač. Njegova trajektna luka je most s Splitom in celino. Vse poti po otoku se sklenejo v Supetru in od tu vas lahko vodijo vsepovsod po svetu.

Supetar je idealna destinacija za vse tiste, ki želijo uživati v bogati kulturni dediščini in naravnih lepotah. Že dolgo je priljubljena počitniška destinacija zaradi svojih lepih in dolgih peščenih plaž, ki jih obdaja borov gozd. Ljubitelji zgodovinskih spomenikov si lahko ogledajo župnijo Marijinega oznanjenja, Leroj oz. stolp z uro in cerkveni muzej, skulpturo sv. Viktorja, kip Matere Terezije, zgodnje krščanske mozaike iz 6. stoletja, neo-bizantinski mavzolej družine Petrinović in galerijo Ivana Rendića. Supetarska bazilika je z oltarjem sv. Petra pa podarila ime temu kraju.
Kljub svoji majhnosti staro mesto skriva številne skrite uličice, kotičke in detajle, ki jih tudi naš objektiv ni spregledal.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X