728×90 – glava
V Domu Sv. Lenarta že osmi medgeneracijski tabor

V Domu Sv. Lenarta že osmi medgeneracijski tabor

Kot smo poročali, v Domu Sv. Lenarta, domu starejših občanov, tudi v juniju pripravljajo pester nabor dogodkov, ki bodo popestrili njihov vsakdan.

V začetku meseca so jih tako obiskale pevke ljudskih pesmi Društva upokojencev Lenart, 3. junija pa so že zaključili druženje z učenci Osnovne šole Lenart, ki stanovalce obiskujejo enkrat tedensko. V prihodnjih tednih se bodo na dopuste odpravili tudi njihovi zunanji sodelavci, prav tako zaposleni v domu, tako da bodo stanovalci – teh je 165 in še 48 v varovanih stanovanjih – poletni čas preživeli bolj mirno ob ustaljenih aktivnostih. V tem tednu pa je pri njih še pestro, saj poteka že osmi medgeneracijski tabor, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Dijaškim domom Antona Martina Slomška Maribor. V Dom Svetega Lenarta tako od ponedeljka do srede prihaja sedem dijakov in vzgojitelj v dijaškem domu, ki se družijo s stanovalci, z njimi klepetajo in počnejo še kaj drugega, pravi vodja Doma Apolonija Šporin:

POSNETEK: APOLONIJA ŠPORIN

Gregor Rusjan, vzgojitelj v dijaškem domu, pa pravi, da je za medgeneracijski tabor v Lenartu med dijaki vedno veliko zanimanja:

POSNETEK: GREGOR RUSJAN

In kaj so za naš radio povedali Miha, Eva in Timotej, ki se sicer letošnjega tabora udeležuje prvič:

POSNETEK: DIJAKI

Dodajmo, da 22. junija v Domu Svetega Lenarta pripravljajo še tradicionalni domski piknik, konec meseca pa bodo odprli tudi likovno razstavo ustvarjalcev iz KUD-a Malečnik.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X