728×90 – glava
728×90 – glava
V lenarški sortirnici odpadkov ponovno zagorelo

V lenarški sortirnici odpadkov ponovno zagorelo

Sinoči nekaj po 20. uri je spet prišlo do požara v obratu za zbiranje in predelavo odpadkov podjetja Salomon v Lenartu, kjer je aprila dvakrat zagorelo.

O vzrokih tokratnega požara za zdaj še ni mogoče govoriti, a kot smo uspeli izvedeti, je šlo za manjši vžig, ki so ga pogasili že zaposleni v sortirnici. Na kraju intervencije je bilo kljub temu okoli 25 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev Lenart in Sveta trojica. Govori vodja intervencije Mario Greifoner:

POSNETEK: MARIO GREIFONER

Čeprav so k zaprtju sortirnice po aprilskih požarih pozvali tako na lenarški občini kot v tamkajšnji civilni iniciativi in pri tem stališču tudi vztrajajo, družba Salomon na podlagi odločbe Inšpektorata RS za okolje in prostor od začetka maja spet izvaja dejavnost, saj je iz pogorelega skladišča z nadstrešnico odstranila vse odpadke, ki so nastali kot ostanek pri aprilskih požarih. In kako včerajšnji ponovni požar komentira Darko Lorenčič iz Civilne iniciative Narava Slovenskih goric:

POSNETEK: DARKO LORENČIČLorenčič ob tem dodaja, da bodo v civilni iniciativi vztrajali pri svojih zahtevah, pri tem pa se bodo poslužili vseh vzvodov, ki so na voljo.

Foto: Kreativna Pika

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X