728×90 – glava
728×90 – glava
Razsežnosti škode na ptujskem

Razsežnosti škode na ptujskem

Na širšem ptujskem območju danes potekajo še ogledi in ocenjevanje škode po nedeljskem neurju.

Z ekipo sodelavcev je ves čas na terenu tudi županja Ptuja, Nuška Gajšek, ki je včeraj povzela razsežnosti škode, ki je nastala v samem mestu:

NUŠKA GAJŠEK

V Mestni občini Ptuj so tudi že podali priporočila za odpravo posledic nedeljskega neurja. Večjo škodo je še vedno mogoče sporočiti na telefonsko številko 112. Občani naj sanirajo poškodbe na svoji lastnini, kolikor je to le mogoče, in uveljavljajo zavarovanje. Kosovne in druge odpadke pri čiščenju okolice bodo čez nekaj dni uslužbenci Javnih služb Ptuj odpeljali na zbirni center.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec si je prve posledice hudega neurja z vetrom in točo v okolici Ptuja ogledala že v nedeljo, saj tudi sama prihaja s tega območja, včeraj popoldan pa se je na Ptuju sestala še s predstavniki Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj. Kot je povedala, so ocene povzročene škode zelo zaskrbljujoče.

ALEKSANDRA PIVEC 1 (9-JUL)

V teh dneh na ptujskem pričakujejo tudi ostale državne predstavnike in pomoč države kot take. Kje rešitve z kmetijstvo vidi Pivčeva?

ALEKSANDRA PIVEC 2 (9-JUL)

Ministrica si je teren ogledala s predstavniki ptujskega Kmetijsko-gozdarskega zavoda. Mi smo se danes o nastali škodi na poljih, v sadovnjakih in vinogradih pogovarjali s Petrom Pribožičem, vodjo oddelka za kmetijsko svetovanje:

PETER PRIBOŽIČ (9-JUL)

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X