728×90 – glava
Bo Pošta Slovenije zaprla svojo poslovalnico v Malečniku?

Bo Pošta Slovenije zaprla svojo poslovalnico v Malečniku?

V zadnjih tednih je krajane Malečnika razburila novica, da namerava Pošta Slovenije zapreti poslovalnico v njihovem kraju.

Po trditvah Pošte poslovalnica posluje slabo, nič pa ne kaže na povečanje števila obsega storitev. Predsednik Krajevne skupnosti Malečnik Jožef Škof v našem studiu pojasnil, da je Pošta že 19. marca mariborskemu županu poslala dopis, v katerem ga je seznanila s svojo namero. To informacijo je nato župan posredoval krajevni skupnosti, ki je odgovorila, da se s takšno potezo ne strinja. Glede tega Škof nadaljuje:

POSNETEK: JOŽEF ŠKOF

S tako imenovano pismonoško pošto, ko bi občani lahko preko telefona naročili obisk pismonoše na njihovem domu, se torej v Malečniku ne strinjajo. Škof ob tem poziva krajane, da se družno uprejo nameram Pošte, lahko pa se zgodi – kot še nadaljuje -, da bo Pošta ne glede na vse zaprla poslovalnico, pri tem pa najbrž ne bodo pomagali niti protesti ali morebitna zapora ceste skozi Malečnik, ki se omenja kot ena izmed oblik protesta. Ob tem še dodajmo, da namerava Pošta Slovenije ob koncu leta preoblikovati še pošto v Radvanju v pogodbeno pošto. Tri pošte v Mariboru, na Trgu revolucije 8, na Tržaški cesti 5 in Na trati 3 pa nameravajo po poročanju Večera prav tako zapreti, poslovne prostore pa oddati v najem ali prodati.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

1 komentar

  1. Karl

    Malo preverite na upravi Pošte Slovenije. V obdobju do 2021 imajo namen zapreti vse pošte razen Lenarške. Pa Franca Breznika in Pojbica vprasat če je to normalno?

    Reply

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X