728×90 – glava
728×90 – glava
V Zavetišču za živali v Mariboru začasno ustavili sprejem mačk

V Zavetišču za živali v Mariboru začasno ustavili sprejem mačk

Od leta 2012, ko je Zavetišče za živali Maribor prevzelo podjetje Snaga, le- to nadaljuje zgledno tradicijo ravnanja z zapuščenimi živalmi, ki prihajajo iz Maribora in okolice.

V zavetišču nudijo veterinarsko oskrbo živalim, njihova naloga pa je čim hitrejše iskanje novega srčnega doma zanje. Tudi zato je še kako pomembno približevanje zavetišča lokalni skupnosti in ozaveščanje javnosti o ravnanju z živalmi. Pravijo, da je idealno zavetišče prazno zavetišče, mariborsko pa – daleč od tega – poka po šivih. Kot so objavili na družbenih omrežjih se tudi oni soočajo z mačjim baby-boom-om, zato so bili priseljeni ustaviti sprejem mačk. Gre za začasen ukrep, pojasnjuje vodja zavetišča Tomaž Kristanič:

POSNETEK: TOMAŽ KRISTANIČ

Še vedno sicer v mariborskem zavetišču sprejemajo bolne in poškodovane mačke. Trenutno jih je v njihovi oskrbi več kot 70, nekaj jih je še na čakanju, imajo pa tudi 31 psov. Vse omenjene živali, ki so veterinarsko oskrbljene in mikročipirane z evropskim potnim listom, sicer iščejo novega lastnika.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X