728×90 – glava
728×90 – glava
Pogovarjali smo se z upokojenim in novim lenarškim župnikom

Pogovarjali smo se z upokojenim in novim lenarškim župnikom

Župnik in častni naddekan Martin Bezgovšek se je po 46-ih letih dela v lenarški župniji upokojil.

Rodil se je v župniji svetega Ruperta nad Laškim, po posvetitvi v duhovnika je tri leta deloval v tukajšnji župniji kot kaplan, istočasno tudi v Malečniku, potem pa je leta 1982, po smrti prejšnjega župnika in dekana Janka Kotnika, prevzel župnijsko službo. In to je vestno opravljal vse do konca letošnjega julija. V tem času je postal priljubljen med občani, opravil pa je tudi precej dela na cerkveni stavbi in župnišču. Tudi o tem je danes spregovoril v našem studiu:

POSNETEK: MARTIN BEZGOVŠEK

Župnik Martin, kot ga radi imenujejo domačini pravzaprav nikamor ne odhaja, saj bo zaradi pomanjkanja duhovnikov maševal v bližnji župniji Svete Barbare na Koreni, kjer mu bo pri duhovniški službi pomagal diakon Janez Kurnik. Lenarško župnijo pa je prevzel dosedanji duhovni pomočnik Marjan Pučko, ki je zadnja štiri leta deloval v Lenartu, še pred tem v Ljutomeru, Murski Soboti, Gornji Radgoni, Turnišču in Beltincih. Kot sam pravi, prevzetje župnije pomeni veliko odgovornost:

POSNETEK: MARJAN PUČKO

Dodajmo, da bo tudi novi lenarški župnik kmalu dobil pomoč, in to diakona Darka Žmavca.

Oba, dosedanjega in bodočega lenarškega župnika, smo gostili v naši oddaji Aktualno v torek, 6. avgusta in zaradi velikega zanimanja za pogovor, smo celotno oddajo naložili na splet in lahko ji prisluhnete tukaj:

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X