728×90 – glava
728×90 – glava
Za soboto napovedanega protesta na sejmu Agra ne bo!

Za soboto napovedanega protesta na sejmu Agra ne bo!

Kot smo poročali, Sindikat kmetov Slovenije, ki se je zaradi problematike zveri podal v serijo protestov, v soboto ne bo izvedel napovedanega protesta ob odprtju Kmetijsko živilskega sejma v Gornji Radgoni.

Izvršilni odbor sindikata je namreč danes sklenil, da zamrzne vse trenutne protestne aktivnosti in zahtevo po odstopu ministra za okolje Simona Zajca. Na možnost protesta na sejmu Agra smo že prejšnji teden na tiskovni konferenci družbe Pomurski sejem opozorili predsednika uprave sejma Janeza Erjavca, ki je takrat v zvezi s tem povedal:

POSNETEK; JANEZ ERJAVEC

Kot so sporočili iz sindikata, so se za zamrznitev protestov in zahteve po odstopu ministra Zajca odločili na podlagi torkovega srečanja s predsednikom vlade Marjanom Šarcem in ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec. Na njem so se dogovorili, da bodo v začetku septembra rešitve za spremembo sistema upravljanja z zvermi skupaj iskali predstavniki ministrstev za okolje in za kmetijstvo, zavoda za gozdove, lovske zveze in sindikata kmetov.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X