728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Sejem AGRA v Gornji Radgoni

FOTO: Sejem AGRA v Gornji Radgoni

Minulo soboto je Marjan Šarec, predsednik vlade Republike Slovenije svečano odprl 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki bo vabil v Gornjo Radgono do četrtka, 29. avgusta.

Kot je povedal predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, se na 57. sejmu predstavlja 1850 razstavljalcev iz 32 držav in ponujajo najnovejše dosežke kmetijske tehnike, stroje in opremo, vrhunske živilske proizvode ter sodobna znanja na področju rastlinske proizvodnje, živinoreje in izdelkov široke potrošnje. Pod okriljem sejma so na mednarodnih ocenjevanjih dokazali kakovost preko 1400 mesnih in mlečnih izdelkov, sadnih sokov, vin, medu in kmetijske mehanizacije. Ni naključje, da so 57. sejmu Agra nadeli ime Sejem nove generacije, tolikšna je namreč tudi povprečna starost slovenskega kmeta. Digitalizajo in posodobitev slovenskih kmetij ter mlade prevzemnike kot ključne v prihodnosti slovenskega kmetijstva vidi tudi premier Šarec:

POSNETEK: MARJAN ŠAREC

Prvič je v vlogi kmetijske ministrice na sejmu AGRA zbrane nagovorila dr. Aleksandra Pivec, ki kot eno naporih osrednjih nalog ministrstva in družbe izpostavlja dvig ugleda kmetijstva in slovenskega kmeta ter zagotovitev pogojev za njegov nadaljnji obstoj in razvoj:

POSNETEK: ALEKSANDRA PIVEC 

Za nami je sejemski vikend, pred nami pa tudi torkovo zanimivo in pestro dogajanje na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Torek je dan Kmetijsko gozdarske zbornice, dan vinogradnikov, vinarjev in sommelierjev, dan konjerejcev in še posebej ljutomerskega kasača, izpostavljajo še sadjarje in razstavljalce iz Madžarske. Mateja Jaklič iz Pomurskega sejma:

POSNETEK: AGRA

Na sejmu Agra smo obiskali tudi naše poslovne partnerje.

Foto: Radio Slovenske gorice

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X