728×90 – glava
728×90 – glava
Agro je v šestih sejemskih dneh obiskalo okrog 120 tisoč ljudi

Agro je v šestih sejemskih dneh obiskalo okrog 120 tisoč ljudi

Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni se je danes končal 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. Letošnja Agra je potekala v znamenju digitalizacije, avtomatizacije, novih tehnologij v kmetijstvu in agroživilstvu ter generacijske prenove.

O teh temah je bilo tudi največ pogovorov in predstavitev, ob partnerici sejma avstrijski Štajerski pa se je v Gornji Radgoni predstavilo še sedem držav. Kot je naši ekipi povedal predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, se je v šestih sejemskih dneh zvrstilo več kot 150 dogodkov, na sejmu pa so sodelovale vse pomembne inštitucije, ki se ukvarjajo s kmetijstvom in podeželjem. V prvi vrsti je bilo to ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano:

POSNETEK: JANEZ ERJAVEC

Poleg tega je bilo na Agri tudi veliko obiskovalcev iz držav nekdanje Jugoslavije, iz Srbije, Makedonije in Bosne in Hercegovine. Današnji zadnji sejemski dan je bil sicer v znamenju avstrijske Štajerske in kolesarjenja ob reki Muri, od Šentilja do Gornja Radgone, ki se ga je med drugim udeležila tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X