728×90 – glava
728×90 – glava
Parlamentarni odbor na Agri o digitalizaciji v kmetijstvu

Parlamentarni odbor na Agri o digitalizaciji v kmetijstvu

Odbor DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na odprti seji pretekli torek v okviru mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra razpravljal o digitalizaciji v kmetijstvu in na podeželju ter pametnih rešitvah za kmetijstvo prihodnosti.

O sklepih bodo glasovali na prihodnji seji, Kmetijsko-gozdarska zbornica pa jim je že predlagala, naj se Slovenija digitalno razvija kot celota in dopolni dokument Digitalna Slovenija 2020. Člani odbora so spoznali tudi stališča drugih ministrstev in ustanov ter štiri uspešne inovativne projekte, od klasičnih, podprtih s sodobno tehnologijo, do ideje za urbano kmetovanje. Govori predsednik omenjenega odbora, sicer tukajšnji poslanec Franc Breznik:

POSNETEK: FRANC BREZNIK

Čeprav po nekaterih podatkih pri digitalizaciji Slovenija zaostaja za določenimi državami, so razpravljavci menili, da imamo dovolj potenciala, da zamujeno nadomestimo. Digitalizacija v kmetijstvu pa je tudi, kot pravi resorna ministrica Aleksandra Pivec, ena od prioritet vlade:

POSNETEK: ALEKSANDRA PIVEC

Največja težava slovenskega kmetijstva je neugodna starostna struktura, povprečen slovenski kmet je star 57 let, prav tako razpršenost kmetij, njihova velikost, pomanjkanje finančnih sredstev in pripravljenost politike za spremembe.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X