728×90 – glava
728×90 – glava
V Sv. Trojici zaživela ambulanta družinske medicine, kmalu prihaja še optika

V Sv. Trojici zaživela ambulanta družinske medicine, kmalu prihaja še optika

V Sv. Trojici je pred časom zaživela nova ambulanta družinske medicine, kar je razveselilo številne občanke in občane, ki lahko osebnega zdravnika zdaj obiščejo kar v svojem kraju.

Prednosti ambulante v majhnem kraju so predvsem krajše čakalne dobe, delovanje referenčnih ambulant in več časa za posameznega pacienta, navkljub boljši opremljenosti večjih zdravstvenih zavodov, kot je Zdravstveni dom Lenart, pa po besedah dr. Aleša Ranđeloviča, ki dela v ambulanti v Sv. Trojici, pacienti tudi v Sv. Trojici niso prav nič prikrajšani. Prav tako poudarja, da je izbira osebnega zdravnika pravica vsakega pacienta, v primeru zamenjave pa je postopek preprost in hiter. Z dr. Alešem Ranđelovičem smo se pogovarjali o delovnem času in organizaciji dela v ambulanti, hkrati pa je izpostavil še nekaj drugih nasvetov, kako lahko pacienti sami pomagajo pri tem, da bo delo potekalo čim bolj uspešno:

POSNETEK: ALEŠ RANĐELOVIČ

Kot smo lahko slišali je zdravnik v ambulanti danes, v ponedeljek popoldan, med 13. in 20. uro, ter v sredo in petek med 7. in 14. uro. Za vse informacije pa lahko pokličete na 729 50 30. Z ambulanto družinske medicine pa se investicije v zdravje občank in občanov še ne zaključujejo. Po besedah župana Davida Klobase je v centru Sv. Trojice že v prvem tednu septembra načrtovana otvoritev optike, v kateri bo delovala tudi ambulanta očesne medicine. Kasneje upajo še na zobozdravstveno ambulanto, dolgoročno pa si prizadevajo za vzpostavitev centra zdravja, v katerem bi lahko občanom in občankam zagotavljali celovite zdravstvene storitve.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X